Birkenstock modellen

Er zijn verschillende modellen slippers en sandalen van Birkenstock. De naam van een slipper of sandaal is gelinkt aan een stad. Zo heb je de populaire modellen Madrid (slipper met 1 band) en Gizeh (de teenslipper). Daarnaast heb je bijvoorbeeld nog New York, Arizona en Rio. Hieronder een kleine greep uit al de modellen van Birkenstock.

Birkenstock modellen

Teenslippers – De teenslippers (Birkenstock Gizeh) zijn populair onder mannen, vrouwen en kinderen. Ze hebben natuurlijk het kurken voetbed, waar de producten van Birkenstock bekend om zijn, en zijn te verkrijgen in veel kleuren. Afgewerkt met een bijvoorbeeld een zilverkleurig gespje of juist een goudkleurig gespje. Er is keuze genoeg! U kunt voor een effen kleur kiezen, een uitvoering in lak of voor een opvallende print. De binnenzool is geheel van leer en de zool van kunststof.

Op zoek naar goedkopere sandalen? Dan is het merk Tamaris een echte aanrader. Dit schoenenmerk staat bekend om de comfortabele sandalencollectie.

Slippers met 1,2 of 3 banden – Het model Birkenstock Madrid met 1 band is naast de teenslipper het populairste model. Dit model is iets minder stoer dan de teenslipper. Deze slippers worden ook wel kleppers genoemd. De Birkenstock Arizona is de slipper met 2 banden, de Birkenstock Florida heeft 3 banden. Alle 3 de modellen beschikken over het fantastische luchtige kurken voetbed. Alleen de stevigheid op de wreef verschilt. Welk model prettiger is verschilt natuurlijk per persoon. Ze zijn te verkrijgen voor kleine kindervoetjes, maar ook voor de iets grotere: ze worden gemaakt tot en met maat 48.

Birkenstock Mayari – Naast deze twee meer klassieke modellen is er bijvoorbeeld de Mayari slipper. Dit model heeft een band over de wreef en twee smallere bandjes ervoor die elkaar overkruisen. Voor de grote teen is een opening gecreëerd. Het is een teenslipper, maar ook weer niet, want het model lijkt niet op de klassieke teenslipper. Een  moderne teenslipper zou je het kunnen noemen. Ook dit model is in veel maten (voor vrouwen) en kleuren te verkrijgen.

Birkenstock Piazza – De Piazza lijkt op de Mayari, alleen mist het bandje over de wreef. Het is een opengewerkt model met twee gekruiste bandjes met een opening voor de grote teen. Natuurlijk beschikt ook dit model over de vertrouwde kurken en latex zool waar Birkenstock bekend om is.

Birkenstock New York – De New York is een sandaal die verkrijgbaar is voor jong en oud en is verschillende kleuren. Nog steviger dan de slipper, ideaal voor langere wandeltochten. De sandaal heeft 2 losse banden die beide verstelbaar zijn in maat. Ook deze sandaal beschikt over de authentieke anatomische Birkenstock-zool van kurk en latex die garant staat voor een onovertroffen loopcomfort.

Birkenstock Milano – De Milano is net als de New York een klassieke sandaal. Wat de Milano anders maakt is dat de 2 banden over de voet met elkaar zijn verbonden. Ook deze sandaal beschikt over de authentieke anatomische Birkenstock-zool van kurk en latex die garant staat voor een onovertroffen loopcomfort.

Naast bovenstaande modellen heeft Birkenstock ook veel kinderschoenen.